joi, 19 ianuarie 2012

Din sărac a devenit bogat

A fost odată ca nici o dată , un împărat care avea multă milă față d
e săraci și bolnavi . Într – o zi , el s – a gândit să dăruiască toată împărăția lui , unui biet om . Acel om avea doar o casă cu o cameră și o vacă pe care nu prea o hrănea , deoarece nu avea mâncare pentru el , dar pentru o vacă ?
Când țăranul auzi că va da de multă mâncare și bogăție aproape că a plâns de bucurie . Împăratul s – a gândit bine și ia dat ferma cu vaci .
Dar acum să vă spun de ce a dărut Leo ( împăratul ) această bogăție unui țăran . El a dăruit această bogăție unui țăran ca să de a exemplu de bunătate sătenilor , dar de geaba . Nici măcar o muscă nu a învățat ceva de la Leo . Ceilalți oameni erau invidioși pe Ioan ( țăranul ) .
Dar după 16 ani , Leo a decedat . Nimeni nu știa de ce a murit împăratul . La înmormântare , Ioan la jelit așa de mult pe împărat , încât i s – au albit câteva fire de păr . Dar după 2 ani , toată lumea a uitat .
Ioan a plantat 20 de hectare cu grâu și s – a hrănit mult timp din acestea , dar cu cât îmbătrânea mai mult , cu atât se întrista mai mult , deoarece se gândea la țăranii cu o familie . Dar el nu avea și de aceea era trist .
El și – a dat seama că are nevoie de prieteni , dar știa că nu - și va face , deoarece toți sătenii erau geloși pe dânsul . Dar doi , trei oameni , l – au iertat și chiar au vrut să fie buni prieteni , dar cu o singură condiție . Să ardă toată averea lui și să – și aducă aminte de unde a venit . El și – a lut inima în dinți și a aprins un băț de chibrit . Bogăția acum nu mai e .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu